Aromaattiset cocktailit
Martinit
Vodka MartiniSuositus ainesuhteiksi :
- 4 cl vodkaa
- dash kuivaa vermuttia
Valmistustapa: hämmennetään.
Lasi: cocktaillasi
Koriste: oliivi tai sitruunan kuoren pala
Manhattanit
Sweet Manhattan
Suositus
ainesuhteiksi:
- 3 cl bourbon viskiä
- 2 cl punaista vermuttia
- dash Angosturaa
Valmistustapa: hämmennetään
Lasi: cocktail
Koriste: kirsikka
Lisätietoja: tarjoilutapa myös old fashioned lasi, jäillä.
Muut
aromaattiset cocktailit
Americano
Suositus ainesuhteiksi:
- 3 cl Camparia,
- 3 cl punaista vermuttia.
Valmistustapa: rakennetaan/hämmennetään
Lasi: on the rocks/old fashioned/cocktail
Koriste: appelsiinin viipale
Lisätieto: Americano voidaan tarjoilla usealla tavalla (splash of soda = noin 4 cl).
Suositus ainesuhteiksi:
- 3 cl Camparia,
- 3 cl punaista vermuttia.
Valmistustapa: rakennetaan/hämmennetään
Lasi: on the rocks/old fashioned/cocktail
Koriste: appelsiinin viipale
Lisätieto: Americano voidaan tarjoilla usealla tavalla (splash of soda = noin 4 cl).
Brandy Alexander
Suositus ainesuhteiksi:
- 2 cl konjakkia/brändyä
- 2 cl kaakaolikööriä
- 2 cl kermaa
Valmistustapa: kone ravistus
Lasi: cocktail
Koriste: muskotti raaste.
Lisätiedot: eriversiot, Alexander on tyypillinen after dinner - juomasekoitus, jota jouletietoisille ei voi suositella monta peräkkäin.
Suositus ainesuhteiksi:
- 2 cl konjakkia/brändyä
- 2 cl kaakaolikööriä
- 2 cl kermaa
Valmistustapa: kone ravistus
Lasi: cocktail
Koriste: muskotti raaste.
Lisätiedot: eriversiot, Alexander on tyypillinen after dinner - juomasekoitus, jota jouletietoisille ei voi suositella monta peräkkäin.
Flipit
Cognac
Flip
- 4 cl konjakkia
- 1 kpl kananmuna
- 2 cl sokerilientä
Valmistustapa: koneravistus
Lasi: viinilasi / Flip-lasi
Koriste: muskottiraaste
- 4 cl konjakkia
- 1 kpl kananmuna
- 2 cl sokerilientä
Valmistustapa: koneravistus
Lasi: viinilasi / Flip-lasi
Koriste: muskottiraaste
Lisätiedot: Flip pidennettynä 8-10cl maitoa saadaan Egg Nogg. Flipeille on
ominaista kananmunan käyttö. Tästä johtuen ne on ravistettava voimakkaasti.
Egg
Nogit
Baltimore
Egg Nog
- 2 cl konjakkia/brandya
- 2 cl rommia
- 2 cl madeiraa
- 1 kpl kananmunaa
- 8-10 cl maitoa
- 1 cl sokerilientä.
Valmistutapa: koneravistus
Lasi: iso viinilasi Hurricane
Koriste: muskottipähkinäraastetta
Lisätiedot: voidaan tarjoilla myös kuumana, jolloin kyseessä Hot Baltimore Egg Nogg
Lisätietoja: Vaatii STTV:n luvan
- 2 cl konjakkia/brandya
- 2 cl rommia
- 2 cl madeiraa
- 1 kpl kananmunaa
- 8-10 cl maitoa
- 1 cl sokerilientä.
Valmistutapa: koneravistus
Lasi: iso viinilasi Hurricane
Koriste: muskottipähkinäraastetta
Lisätiedot: voidaan tarjoilla myös kuumana, jolloin kyseessä Hot Baltimore Egg Nogg
Lisätietoja: Vaatii STTV:n luvan
Frappeet
Banana rum frappêe
- 2 cl Banaanilikööri
-2 cl Rommi, vaalea
-2 cl Appelsiinimehu
-Jäämurska
Valmistustapa: Käsiravistus
Lasi: cocktailasi
Koriste:
Tarjoillaan jäämurskalla täytetystä lasista pillien kera
Zoomit
Bee’s kiss
- 3 cl Rommi, vaalea
- 1 cl Rommi, tumma
- 2 cl kerma
- 2 tl hunaja
Valmistustapa: koneravistus
jäämurskan kanssa, siivilöi
Lasi:
Cocktaillasi
Kahvidrinkit
Irish
Coffee
- 4 cl irlantilainen viski
- fariinisokeria
- kuumaa kahvia
- kermavaahto
Valmistustapa: rakennetaan
Lasi: Irish coffee
Koriste:
Lisätiedot: Valmistetaan sekoittamalla kahvi , fariinisokeri ja viski keskenään ja valutetaan kevyesti vatkattu kerma lusikan avulla sekoituksen päälle.
- 4 cl irlantilainen viski
- fariinisokeria
- kuumaa kahvia
- kermavaahto
Valmistustapa: rakennetaan
Lasi: Irish coffee
Koriste:
Lisätiedot: Valmistetaan sekoittamalla kahvi , fariinisokeri ja viski keskenään ja valutetaan kevyesti vatkattu kerma lusikan avulla sekoituksen päälle.
Sour-pohjaiset
Whisky Sour
- 4 cl bourbon whisky
- 2-3 cl puristettua sitruunamehu
- 1-2 cl sokeriliemi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: sour tai pieni kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja (kirsikka)
Lisätietoja:
Whisky Sour on yksi esimerkki sourien suuresta ryhmästä. Sourien peruskaavana voidaan pitää seuraavaa ohjetta: 4 cl alkoholia, 2-3 cl puristettua sitruunamehua ja 1-2 cl sokerilientä. Suomennettuna sour tarkoittaa hapanta ! Yleensä sour saa nimensä käytetyn alkoholin mukaan ( Vodka Sour, Gin Sour jne. ). Koska juoma sisältää hedelmämehua, se on ehdottomasti ravistettava. Ravistuksen jälkeen se on tarjoiltava välittömästi, jottei ravistuksessa syntynyt kuohkeus pääse latistumaan.
Whisky Sour
- 4 cl bourbon whisky
- 2-3 cl puristettua sitruunamehu
- 1-2 cl sokeriliemi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: sour tai pieni kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja (kirsikka)
Lisätietoja:
Whisky Sour on yksi esimerkki sourien suuresta ryhmästä. Sourien peruskaavana voidaan pitää seuraavaa ohjetta: 4 cl alkoholia, 2-3 cl puristettua sitruunamehua ja 1-2 cl sokerilientä. Suomennettuna sour tarkoittaa hapanta ! Yleensä sour saa nimensä käytetyn alkoholin mukaan ( Vodka Sour, Gin Sour jne. ). Koska juoma sisältää hedelmämehua, se on ehdottomasti ravistettava. Ravistuksen jälkeen se on tarjoiltava välittömästi, jottei ravistuksessa syntynyt kuohkeus pääse latistumaan.
Margarita
- 2 cl tequila
- 2 cl Cointreau/Triple Sec
- 2 cl puristettua sitruunamehua
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: cocktail
Koriste: lasiin ½ suolareunus ja limelohko
Huom. Voidaan valmistaa myös frozen versiona esim. mansikka margarita
- 2 cl tequila
- 2 cl Cointreau/Triple Sec
- 2 cl puristettua sitruunamehua
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: cocktail
Koriste: lasiin ½ suolareunus ja limelohko
Huom. Voidaan valmistaa myös frozen versiona esim. mansikka margarita
Fizzit
Gin Fizz
- 4 cl giniä
- 2-3 cl puristettua sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä
- pidentäjänä soodavesi n.4 cl.
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: fizz, pieni valkoviini tai iso kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja ( kirsikka )
Lisätietoja:
Gin Fizz on yksinkertaisesti soodavedellä pidennetty Gin Sour. Kansainvälisesti fizzeissä suositellaan käytettäväksi sifonista saatua soodaa, jolloin sekoituksesta saadaan poreileva.
Gin Fizz
- 4 cl giniä
- 2-3 cl puristettua sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä
- pidentäjänä soodavesi n.4 cl.
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: fizz, pieni valkoviini tai iso kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja ( kirsikka )
Lisätietoja:
Gin Fizz on yksinkertaisesti soodavedellä pidennetty Gin Sour. Kansainvälisesti fizzeissä suositellaan käytettäväksi sifonista saatua soodaa, jolloin sekoituksesta saadaan poreileva.
Collinsit
Tom Collins
- 4 cl giniä
- 2-3 cl sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä,
- pidentäjänä soodavesi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: collins
Koriste: sitruunan viipale ja kirsikka samassa cocktailtikussa
Lisätietoja: (makuvodkat)
Myös collinsin voi ravistaa tuntemalla sour-juomien peruskaavan. Tom Collinsissa on Gin Sourin aineosat ravistettu, kaadettu runsaitten jäitten päälle korkeaan lasiin ja juoma on pidennetty soodavedellä.
Collins voidaan nimetä käytetyn perusalkoholin mukaan tai siitä voidaan käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä nimitystä: Vodka Collins = Ivan Collins, Brandy Collins = Pierre Collins, Vaalea rommi = Pedro Collins, Skotti viski = Sandy Collins, Bourbon viski = Colonell Collins, Irish viski = Mike Collins, Calvados = Jack Collins, Genever = John Collins, Tequila = Pepe Collins, Kossu = Arska Collins
- 4 cl giniä
- 2-3 cl sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä,
- pidentäjänä soodavesi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: collins
Koriste: sitruunan viipale ja kirsikka samassa cocktailtikussa
Lisätietoja: (makuvodkat)
Myös collinsin voi ravistaa tuntemalla sour-juomien peruskaavan. Tom Collinsissa on Gin Sourin aineosat ravistettu, kaadettu runsaitten jäitten päälle korkeaan lasiin ja juoma on pidennetty soodavedellä.
Collins voidaan nimetä käytetyn perusalkoholin mukaan tai siitä voidaan käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä nimitystä: Vodka Collins = Ivan Collins, Brandy Collins = Pierre Collins, Vaalea rommi = Pedro Collins, Skotti viski = Sandy Collins, Bourbon viski = Colonell Collins, Irish viski = Mike Collins, Calvados = Jack Collins, Genever = John Collins, Tequila = Pepe Collins, Kossu = Arska Collins
ALL
DAY DRINKS
Mojito
Suositus ainesuhteiksi:
- 4 cl rommia
- puolikas lime lohkoina
- ruokosokeria
- tuoretta minttua
- jäämurskaa
- soodaa
Valmistustapa: murskaus, rakentaminen tai ravistus
Lasi:collins
Koriste:
Lisätietoja:
Harvey Wallbanger
- 3 cl vodkaa
- 1 cl Gallianoa
- n.8 cl puristettua appelsiinimehua.
Valmistustapa: vodka ja appelsiinimehu sekoitetaan tarjoilulasissa ja galliano kaadetaan floatina päälle.
Lasi: collins
Koriste:
-Vahvaa kahvia
-Kevyesti vatkattua
kermaa
- Hienoa sokeria
Mojito
Suositus ainesuhteiksi:
- 4 cl rommia
- puolikas lime lohkoina
- ruokosokeria
- tuoretta minttua
- jäämurskaa
- soodaa
Valmistustapa: murskaus, rakentaminen tai ravistus
Lasi:collins
Koriste:
Lisätietoja:
Cooler-tyyppiset
- 3 cl vodkaa
- 1 cl Gallianoa
- n.8 cl puristettua appelsiinimehua.
Valmistustapa: vodka ja appelsiinimehu sekoitetaan tarjoilulasissa ja galliano kaadetaan floatina päälle.
Lasi: collins
Koriste:
Cobblerit
Bramble
-4 cl Gin
-1cl Mustaherukkalikööriä
-1 cl Sitruunan mehua
-1 cl Sokeriliemi
Valmistustapa: Rakennetaan lasiin
jäämurskan päälle, sekoita
Lasi: On the rocks – lasi
Koriste: Koristellaan jollain
jauhemaisella aineella
Slingit
Singapore
Sling Raffles Bar
- 3 cl giniä
- 1, 5cl kirsikkalikööri
- 0, 5cl D.O.M
- 0, 5cl Cointreau
- 1 cl grenadine
- 6-8 cl ananasmehu
- 1cl sitruuna/limemehu
- Dash Angosturaa
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi:hurricane/viinilasi
Koriste:Ananas etc.
Lisätieto: Vaatii luvan STTV:ltä. Niang Tong Boon
- 3 cl giniä
- 1, 5cl kirsikkalikööri
- 0, 5cl D.O.M
- 0, 5cl Cointreau
- 1 cl grenadine
- 6-8 cl ananasmehu
- 1cl sitruuna/limemehu
- Dash Angosturaa
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi:hurricane/viinilasi
Koriste:Ananas etc.
Lisätieto: Vaatii luvan STTV:ltä. Niang Tong Boon
Bloody Mary
- 4 cl vodkaa
- 8 cl tomaattimehua.
- Mausteet: suola, valkopippuri, sitruunamehu, Worcestershiresauce, Tabasco.
Valmistustapa: rakennus/ravistus/hämmennys
Lasi: Old fashioned
Koriste: sitruunalohko / varsiselleri
Tarjoilutapa: ilman jäitä
Lisätiedot: Bloody Maryä käytetään yleensä ns. Morning After-drinkkinä, mutta se on myös erinomainen ruokahalun herättäjä. Bloody Mary valmistetaan ravistamalla. Ravistettaessa saadaan juomaan tulevat mausteet hyvin sekaisin.
- 4 cl vodkaa
- 8 cl tomaattimehua.
- Mausteet: suola, valkopippuri, sitruunamehu, Worcestershiresauce, Tabasco.
Valmistustapa: rakennus/ravistus/hämmennys
Lasi: Old fashioned
Koriste: sitruunalohko / varsiselleri
Tarjoilutapa: ilman jäitä
Lisätiedot: Bloody Maryä käytetään yleensä ns. Morning After-drinkkinä, mutta se on myös erinomainen ruokahalun herättäjä. Bloody Mary valmistetaan ravistamalla. Ravistettaessa saadaan juomaan tulevat mausteet hyvin sekaisin.
Palavat
drinkit
Cafe Nero
-4 cl Galliano
-Vahvaa kahvia
-Kevyesti vatkattua
kermaa
- Hienoa sokeria
Valmistustapa: Pyöräytä
lasin sisäpinta n. 1 cm leveydeltä sitruunalla ja kasta lasi sokeriin, jolloin
muodustuu sokerireunus. Kaada Galliano lasiin ja sytytä se palamaan. Pyörittele
lasia niin, että saat sokerin karamellisoitumaan. Kaada lasiin kuumaa kahvia ja
valuta kerma juoman pinnalle.
Lasi: Kuohuviinilasi
Borgata Hotel Casino & Spa - Mapyro
VastaaPoistaMapYRO 김천 출장샵 Hotels. MapYRO Hotels. The Spa at Borgata has 파주 출장마사지 more than 2,000 rooms. We 영천 출장샵 offer a 포천 출장샵 full service spa, a health club, 경기도 출장마사지 and a health club.