tiistai 22. maaliskuuta 2016

Drinkit

Aromaattiset cocktailit 

 Martinit

Vodka Martini
Suositus ainesuhteiksi :
- 4 cl vodkaa
- dash kuivaa vermuttia
Valmistustapa: hämmennetään.
Lasi: cocktaillasi
Koriste: oliivi tai sitruunan kuoren pala




 Manhattanit 


Sweet Manhattan
Suositus ainesuhteiksi:
- 3 cl bourbon viskiä
- 2 cl punaista vermuttia
- dash Angosturaa
Valmistustapa: hämmennetään
Lasi: cocktail
Koriste: kirsikka 
Lisätietoja: tarjoilutapa myös old fashioned lasi, jäillä.


Muut aromaattiset cocktailit

Americano
Suositus ainesuhteiksi:
- 3 cl Camparia,
- 3 cl punaista vermuttia.
Valmistustapa: rakennetaan/hämmennetään
Lasi: on the rocks/old fashioned/cocktail
Koriste: appelsiinin viipale 
Lisätieto: Americano voidaan tarjoilla usealla tavalla (splash of soda = noin 4 cl).

Brandy Alexander
Suositus ainesuhteiksi:
- 2 cl konjakkia/brändyä
- 2 cl kaakaolikööriä
- 2 cl kermaa
Valmistustapa: kone ravistus
Lasi: cocktail
Koriste: muskotti raaste.
Lisätiedot: eriversiot, Alexander on tyypillinen after dinner - juomasekoitus, jota jouletietoisille ei voi suositella monta peräkkäin.





Flipit
Cognac Flip
- 4 cl konjakkia
- 1 kpl kananmuna
- 2 cl sokerilientä
Valmistustapa: koneravistus
Lasi: viinilasi / Flip-lasi
Koriste: muskottiraaste
Lisätiedot: Flip pidennettynä 8-10cl maitoa saadaan Egg Nogg. Flipeille on ominaista kananmunan käyttö. Tästä johtuen ne on ravistettava voimakkaasti. 


Egg Nogit

Baltimore Egg Nog
- 2 cl konjakkia/brandya
- 2 cl rommia
- 2 cl madeiraa
- 1 kpl kananmunaa
- 8-10 cl maitoa
- 1 cl sokerilientä.
Valmistutapa: koneravistus
Lasi: iso viinilasi Hurricane
Koriste: muskottipähkinäraastetta
Lisätiedot: voidaan tarjoilla myös kuumana, jolloin kyseessä Hot Baltimore Egg Nogg
Lisätietoja: Vaatii STTV:n luvan



Frappeet

Banana rum frappêe
- 2 cl Banaanilikööri
-2 cl Rommi, vaalea
-2 cl Appelsiinimehu
-Jäämurska
Valmistustapa: Käsiravistus
Lasi: cocktailasi

Koriste: Tarjoillaan jäämurskalla täytetystä lasista pillien kera

Zoomit

Bee’s kiss
- 3 cl Rommi, vaalea
- 1 cl Rommi, tumma
- 2 cl kerma
- 2 tl hunaja
Valmistustapa: koneravistus jäämurskan kanssa, siivilöi
Lasi:  Cocktaillasi



 Kahvidrinkit

Irish Coffee
- 4 cl irlantilainen viski
- fariinisokeria
- kuumaa kahvia
- kermavaahto
Valmistustapa: rakennetaan
Lasi: Irish coffee
Koriste:
Lisätiedot: Valmistetaan sekoittamalla kahvi , fariinisokeri ja viski keskenään ja valutetaan kevyesti vatkattu kerma lusikan avulla sekoituksen päälle.

 Sour-pohjaiset

Whisky Sour
- 4 cl bourbon whisky
- 2-3 cl puristettua sitruunamehu
- 1-2 cl sokeriliemi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: sour tai pieni kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja (kirsikka)
Lisätietoja:
Whisky Sour on yksi esimerkki sourien suuresta ryhmästä. Sourien peruskaavana voidaan pitää seuraavaa ohjetta: 4 cl alkoholia, 2-3 cl puristettua sitruunamehua ja 1-2 cl sokerilientä. Suomennettuna sour tarkoittaa hapanta ! Yleensä sour saa nimensä käytetyn alkoholin mukaan ( Vodka Sour, Gin Sour jne. ). Koska juoma sisältää hedelmämehua, se on ehdottomasti ravistettava. Ravistuksen jälkeen se on tarjoiltava välittömästi, jottei ravistuksessa syntynyt kuohkeus pääse latistumaan.


 Margarita
- 2 cl tequila
- 2 cl Cointreau/Triple Sec
- 2 cl puristettua sitruunamehua
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: cocktail
Koriste: lasiin ½ suolareunus ja limelohko
Huom. Voidaan valmistaa myös frozen versiona esim. mansikka margarita




Fizzit

 Gin Fizz
- 4 cl giniä
- 2-3 cl puristettua sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä
- pidentäjänä soodavesi n.4 cl.
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: fizz, pieni valkoviini tai iso kuohuviini
Koriste: sitruunan viipale ja ( kirsikka )
Lisätietoja:
Gin Fizz on yksinkertaisesti soodavedellä pidennetty Gin Sour. Kansainvälisesti fizzeissä suositellaan käytettäväksi sifonista saatua soodaa, jolloin sekoituksesta saadaan poreileva.



 Collinsit

 Tom Collins
- 4 cl giniä
- 2-3 cl sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä,
- pidentäjänä soodavesi
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi: collins
Koriste: sitruunan viipale ja kirsikka samassa cocktailtikussa
Lisätietoja: (makuvodkat)
Myös collinsin voi ravistaa tuntemalla sour-juomien peruskaavan. Tom Collinsissa on Gin Sourin aineosat ravistettu, kaadettu runsaitten jäitten päälle korkeaan lasiin ja juoma on pidennetty soodavedellä.
Collins voidaan nimetä käytetyn perusalkoholin mukaan tai siitä voidaan käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä nimitystä: Vodka Collins = Ivan Collins, Brandy Collins = Pierre Collins, Vaalea rommi = Pedro Collins, Skotti viski = Sandy Collins, Bourbon viski = Colonell Collins, Irish viski = Mike Collins, Calvados = Jack Collins, Genever = John Collins, Tequila = Pepe Collins, Kossu = Arska Collins




ALL DAY DRINKS

 Mojito
Suositus ainesuhteiksi:
- 4 cl rommia
- puolikas lime lohkoina
- ruokosokeria
- tuoretta minttua
- jäämurskaa
- soodaa
Valmistustapa: murskaus, rakentaminen tai ravistus
Lasi:collins
Koriste:
Lisätietoja:





Cooler-tyyppiset

 Harvey Wallbanger
- 3 cl vodkaa
- 1 cl Gallianoa
- n.8 cl  puristettua appelsiinimehua.
Valmistustapa: vodka ja appelsiinimehu  sekoitetaan tarjoilulasissa ja galliano kaadetaan floatina päälle.
Lasi: collins
Koriste:






Cobblerit

Bramble
-4 cl Gin
-1cl Mustaherukkalikööriä
-1 cl Sitruunan mehua
-1 cl Sokeriliemi
Valmistustapa: Rakennetaan lasiin jäämurskan päälle, sekoita
Lasi: On the rocks – lasi

Koriste: Koristellaan jollain jauhemaisella aineella






 Slingit

Singapore Sling Raffles Bar
- 3 cl giniä
- 1, 5cl kirsikkalikööri
- 0, 5cl D.O.M
- 0, 5cl Cointreau
- 1 cl grenadine
- 6-8 cl ananasmehu
- 1cl sitruuna/limemehu
- Dash Angosturaa
Valmistustapa: ravistetaan
Lasi:hurricane/viinilasi
Koriste:Ananas etc.
Lisätieto: Vaatii luvan STTV:ltä.  Niang Tong Boon


Bloody Mary
- 4 cl vodkaa
- 8 cl tomaattimehua.
- Mausteet: suola, valkopippuri, sitruunamehu, Worcestershiresauce, Tabasco.
Valmistustapa: rakennus/ravistus/hämmennys
Lasi: Old fashioned
Koriste: sitruunalohko / varsiselleri
Tarjoilutapa: ilman jäitä
Lisätiedot: Bloody Maryä käytetään yleensä ns. Morning After-drinkkinä, mutta se on myös erinomainen ruokahalun herättäjä. Bloody Mary valmistetaan ravistamalla. Ravistettaessa saadaan juomaan tulevat mausteet hyvin sekaisin.



Palavat drinkit

Cafe Nero
-4 cl Galliano

-Vahvaa kahvia

-Kevyesti vatkattua kermaa

- Hienoa sokeria

Valmistustapa: Pyöräytä lasin sisäpinta n. 1 cm leveydeltä sitruunalla ja kasta lasi sokeriin, jolloin muodustuu sokerireunus. Kaada Galliano lasiin ja sytytä se palamaan. Pyörittele lasia niin, että saat sokerin karamellisoitumaan. Kaada lasiin kuumaa kahvia ja valuta kerma juoman pinnalle.
Lasi: Kuohuviinilasi

1 kommentti:

  1. Borgata Hotel Casino & Spa - Mapyro
    MapYRO 김천 출장샵 Hotels. MapYRO Hotels. The Spa at Borgata has 파주 출장마사지 more than 2,000 rooms. We 영천 출장샵 offer a 포천 출장샵 full service spa, a health club, 경기도 출장마사지 and a health club.

    VastaaPoista